WP Onderwerp: setup

WordPress on ssl

WordPress aanpassen voor ssl kan op meerdere manieren. Chrome gebruikt vanaf januari 2017 extra signalen om gebruikers erop te attenderen dat zij een onveilige site bezoeken (en dat dat niet goed is). Allereerst moet jouw hosting wel beschikken over een ssl certificaat voor jouw site. Het enige resterende nadeel van ssl is dat oudere telefoons… Read more »

Compile sass naar css (wordpress bones)

Less Logo

Om scss (sass) naar css te compilen zijn verschillende mogelijkheden. Er kan software worden gebruikt, een plugin voor je IDE of Grunt. Hier volgt de setup voor Grunt (node js, grunt) (getest in windows 10).

Netbeans installeren (php)

Netbeans Logo

NetBeans is een volledige ide, uitbreidbaar voor meerder talen. Voor het installeren is de Java jdk nodig (vraagt hij ook tijdens het installeren). Na installatie kan XdeBug ingesteld¬†worden. Java jdk Netbeans maakt gebruik van java en deze dient voor netbeans ge|installeerd te worden. download bij Oracle. – kies de goede voor je pc. De versies… Read more »

Atom for wordress

atom text editor

Atom is uitgebreide file editor… bijna een ide. Atom is snel en is handig met programmeren. Voor het programmeren / ontwikkelen met wordpress hieronder handige tips voor plugins van Atom.