Archives: Wordpress

Hierin worden Wordpress posts bijgehouden

WordPress Puddinq Dashboard plugin

Puddinq Dashboard is een lichtgewicht plugin die het admin dashboard van wordpress een andere look geeft. Met de plugin kan je: widgets verbergen puddinq widgets gebruiken het WordPress logo vervangen

Actions hooked aan een action

Actions zijn eigenlijk  filters en filters worden bewaard in een globale variabele. Deze variabele kun je uitlezen. Aanpak: een functie die de variabele print. Deze haken (hook) we aan een actie in de footer. add_action( ‘wp_footer’, ‘list_comment_filters’ ); function list_comment_filters() { global $wp_filter; $comment_filters = array (); $h1 = ‘<h1>Current Comment Filters</h1>’; $out = ”;… Read more »

WordPress on ssl

WordPress aanpassen voor ssl kan op meerdere manieren. Chrome gebruikt vanaf januari 2017 extra signalen om gebruikers erop te attenderen dat zij een onveilige site bezoeken (en dat dat niet goed is). Allereerst moet jouw hosting wel beschikken over een ssl certificaat voor jouw site. Het enige resterende nadeel van ssl is dat oudere telefoons… Read more »

Plugin schrijven voorbeeld

Onderstaand voorbeeld is een complete plugin die de titel van een post aanpast. maak een map mijn-plugin in wp-content/plugins/ maak in de map een bestand mijn-plugin.php

plugin schrijven 3 (actions en filters)

Plugin schrijven deel 1 behandelt de minimale acties om een plugin te maken. Plugin schrijven deel 2 behandelt het laden van een style.css en script.js voor de plugin Plugin schrijven deel 3 het gebruik van een action Het gebruik van een filter Het gebruik van een hooks WordPress (en plugins) zitten vol met hooks. Het is letterlijk een haak… Read more »

Plugin schrijven 2

Plugin schrijven deel 1 behandelt de minimale acties om een plugin te maken. Het maken van een map Het maken van een hoofdbestand De minimale informatie in het hoofdbestand Plugin schrijven deel 2 Het toevoegen van een stylesheet Het toevoegen van een script Het toevoegen van een admin style sheet Het toevoegen van een admin script

wp titel veranderen

Om de titel van WordPress te veranderen zijn er meerdere opties. Je kan een directe aanpassing maken in de templates, maar het kan ook door de filter in functions.php op te nemen. De titel is uit 3 onderdelen opgebouwd: de titel, koppel teken en website naam.  De titel en website naam kunnen met een filter… Read more »

plugin schrijven 1 verdieping

Plugin schrijven deel 1 behandelt de minimale acties om een plugin te maken. Het maken van een map Het maken van een hoofdbestand De minimale informatie in het hoofdbestand De verdieping gaat in op deze onderdelen De plugin map De plugin map kan het beste een unieke naam hebben: Een andere plugin zou de bestanden kunnen… Read more »

plugin schrijven 1

Om een wordpress plugin te maken is allee deze post nodig… de plugin doet echter nog niets. Maak een unieke map aan in /wp-content/plugins/ bijvoorbeeld unieke-plugin: /wp-content/plugins/unieke-plugin/ Maak nu in deze map een uniek *.php file aan: unieke-plugin.php /wp-content/plugins/unieke-plugin/unieke-plugin.php Plaats nu de minimale benodigdheden in dat bestand. bestand: /wp-content/plugins/unieke-plugin/unieke-plugin.php De minimale inhoud voor het commentaar:… Read more »