Tempered glass – anti Scherm schade

Deze week is het mij ook overkomen, de telefoon valt…. Tegenwoordig hebben de meeste telefoons een display met een afwerking die erg lijkt op glas. Het voelt prettig aan maar breekt snel als het valt.

Tempered glass

tempered glass

Bij aanschaf (mei 2014) overwoog ik direct een screenprotector/ beschermfolie op het scherm te plaatsen. Uit ervaring met eerdere telefoons wist ik dat dat krassen voorkomt.

De nieuwste telefoons hebben een ‘glazen’ display, en breken sneller. Ik heb er dan ook voor gekozen de nieuwste ontwikkeling in schermfolie op te plaatsen: Tempered glass. Deze beschermt tegen krassen en breken.

Het verschil

Display folie Tempered glass
Dikte: 0.1+ mm 0.3+ mm
Voelt als: Plastic Glas
Flexibel: Ja Nee
Andre namen: Display folie
Bescherm folie
Screenprotector
Gorilla glass
Panzer glass
Screen protector

 Het resultaat

Ik heb mazzel gehad.. Op de foto is te zien dat het ‘tempered glass’is gebroken. De display zelf is heel. Was hij zonder stuk geweest? De vraag is niet te beantwoorden. Het is echter aannemelijk dat het glas een betere bescherming biedt dan de folie.

**// update: nu is er ook een optie tempered glass te kopen met de
privacy optie: goed beschermd tegen vallen EN MEEKIJKEN.

privacy

De kosten

Winkel prijzen zijn ongeveer 5 € voor de folie en 10 € voor het glas (per stuk). Op internet liggen de kosten veel lager: 1 € voor folie en 3 € voor glas.

Plaatsen (plakken)

Het plaatsen van de folie en het glas is eenvoudig maar ook lastig. Werk stof vrij, geconcentreerd en heb geduld. Het beste is in één keer goed. De folie kan losgetrokken worden en bubbels kunnen eruit gewreven worden. Het glas kan beter echt in een keer goed geplaatst worden. Lostrekken van het glas kan namelijk schade opleveren aan de display (moet extra rustig losgehaald worden)

Youtube video’s zijn een goede voorbereiding
Plaatsen van de folie: youtube
Plaatsen van het glas: youtube
Plaatsen en afhalen van het glas op een iphone: youtube

Pech

Zoals ik mazzel heb, heeft de maker van deze youtube video dikke pech. Hij test het tempered glas maar slaat te hard. Zijn glas en de display zijn aan stukken.