Samsung Galaxy S5 – SM-G900* – Beveiliging en camera

De Samsung Galaxy S5 is april 2014 uitgekomen in Nederland. Samen met de HTC ONE (m8) legt samsung de lat voor 2014 weer een stuk hoger. (De iphone 5s is van sept. 2013 )

Beveiliging en privacy

De vingerafdruk

vingerscanner

Voordat je de beveiliging eventueel met een vingerafdruk instelt. Is het handig de vingerafdruk in te stellen. TIP: stel gelijk drie vingers (het max) in. Bijvoorbeeld: beide duimen en en wijsvinger.

Privacystand

Privacystand

Verberg persoonlijke inhoud. Deze is vervolgens alleen beschikbaar na het geven van een vingerafdruk, patroon, wachtwoord of pincode.
Scherm zo foto mappen of bestanden af van nieuwsgierige ongewenste gasten.

Schermbeveiliging

Vergrendelscherm
schermbeveiliging
Schermontgrendeling

Het vergendelscherm kan ingesteld worden om met de vingerafdruk ontgrendeld te worden.

Hulp in geval van nood

hulp_in_geval_van_nood
hulp in geval

Hulp in geval van nood is ook een nieuwe optie die handig kan zijn.Het heeft drie onderdelen waarbij informatie (locatie en of foto’s) naar een contact persoon kunnen worden gestuurd. Druk bijvoorbeeld drie keer op de uit knop en een foto van de voor- en achtercamera worden met geluidsopname verstuurd (verschillende opties mogelijk).

 

Apparaat coderen (externe SD-kaart coderen)

Door gegevens te coderen van het apparaat en of de sd kaart, zijn de gegevens beveiligd door een wachtwoord. Dit neemt een enige tijd in beslag. (alle gegevens worden versleuteld). Dit is handig als het risico bestaat dat iemand een kopie kan maken van de telefoon of sd kaart.

Camera

camera

De camera is wederom een van de sterk verbeterde functies die de galaxy s5 bied. Ondanks de vele opties is het gebruik van de selectieve focus (portretten links in beeld) en de HDR functie een ware aanrader. Bij gebruik van de selectieve focus kan in de nabewerking de focus nog aangepast worden. De HDR functie zorgt direct voor een verbetering van de opgeslagen beeld.De selectieve focus kan niet gebruikt worden als de camera wordt gestart vanuit het unlock scherm. Men dient de camera hiervoor op te starten na het ontgrendelen van de telefoon.

Stand

Onder de stand knop zijn verschillende extra modules te gebruiken (en extra te installeren). Ondanks dat de telefoon erg snel is, is het handig hier mee te experimenteren (en bedreven in te geraken) voordat je het daadwerkelijk nodig hebt.