Samsung Galaxy S5 – SM-G900* – Apps

De Samsung Galaxy S5 is met de quad-core, batterij besparing, 2gb ram geheugen en eindelose verbindingsopties  één van de snelste en veelzijdige telefoons (apr. 2014). Alle apps ‘moeten’ het erop ‘doen’… maar welke moet je hebben dan…? Hier een idee:

Games

Door de snelle processor, het werkgeheugen en de fraaie display zijn games een eerste om een goede test te doen.

Afstandbediening

De Galaxy S5 is voorzien van een infrarode led en de mogelijkheid hem als afstandsbediening te gebruiken. Smart remote is standaard al geïnstalleerd.

Smart remote is nagenoeg dezelfde app als WatchOn die ook op de galaxy s4 is te installeren. Helaas worden niet alle Nederlandse providers nog ondersteund.

Multiwindow

 

multiwindowMultiwindow is een optie die vanaf het snelle instellingen menu is in te stellen. Hierna verschiijnt links een lipje in beeld vanwaaruit 2 applicaties tegelijk opgestart kunnen worden.

Hierdoor is het bijvoorbeeld heel makkelijk te knippen en plakken van een app naar de andere.

Opslag

Door de snelle verbindingen is de optie bestanden in de ‘cloud’ op te slaan aantrekkelijk. Dropbox en google Drive zijn de bekendste namen en zijn ook in google play te vinden (dropbox, drive).
Bij de galaxy s5 krijg je ook gratis dropbox ruimte (zie gratis onderaan)

Google biedt naast de drive opslag optie een een ‘office’ pakket om bekende bestandsformaten te bewerken (doc, spreadsheet etc.).

Links

Android planet – top Nederlandse apps
Digital Trensds – 153 android apps

 Gratis

Veel gebruikers bekend met android gebruiken google play voor het downloaden van apps. De samsung apps wordt vaak gemeden omdat hier minder apps in te vinden zijn.

Samsung biedt echter een aantal apps (tijdelijk) gratis aan. Deze apps moeten via de ‘Samsung apps’ worden geinstallerd. Open samsung apps en kies Categorie –> Galaxy Gifts.
Runkeeper – Map My Fitness – Linkedin – Skimble – EasilyDo Pro – Dropbox – Paypal Evernote – Box – Wall Street Journal Cut the rope2 – Lark – Bloomberg Businessweek – Flick Dat – Blurb – Bitcasa Kindle