Archives: Maps

Maps constructed with open layers

Zoek vergunning buren

Kaart met vergunningen in de omgeving

Een van de services die een beetje miste, of niet echt vriendelijk toegankelijk was, betreft de inzage van vergunningen in de directe omgeving. De bekende maps applicatie van puddinq.nl brengt daar verandering in. Onderstaande afbeelding is een voorbeeld van de instellingen die nodig zijn om vergunningsaanvragen in te zien in de buurt van een opgevraagd… Read more »

Staat de schutting op de erfgrens?

Soms wordt er jaren niet over de schutting gesproken, maar als er aan de schutting wordt gewerkt kan de locatie een lastige discussie opleveren met de buren. In eerste instantie hoort de schutting als erfafscheiding op de erfgrens met de buren te staan, maar de erfgrens kan je niet zien. De erfgrens is een geregistreerde… Read more »

Waar loopt de grens met de buren?

De grens met de buren is een glashelder maar ook vaag begrip. Elke week is er weer een aflevering van de rijdende rechter waarbij interpretaties daarvan ter discussie staan. De overheid heeft hier data over en deze is in onderstaande kaart met lagen op te roepen. Onderstaande kaart heeft de opties vanuit het kadaster de… Read more »

Amsterdam

Op de kaart van Amsterdam is de bebouwingslaag handig om te bekijken waar nu gebouwen staan en hoe die staan ten opzichte van andere gebouwen.

Haarlem – Centrum

De pagina van Haarlem centrum geeft als start een ingezoomde blik op de bing maps van de centrum lokatie. Optioneel kunnen lagen aangezet worden die de kadaster, perceel of bebouwingsgrenzen weergeven. Ook zijn er lagen met wegen, snelwegen en snelheid. Deze hebben in de ingezoomde centrum modus echter geen effect.

Haarlem – Schoten

Schoten is een naam die teruggekomen is om Haarlem noord aan te duiden. De opendata pagina van schoten begint met een Bing kaart en heeft de optie kadastrale grenzen, perseelgrenzen en bebouwingsgrenzen weer te geven.

Haarlem Slachthuisbuurt

Deze pagina maakt gebruik van de OpenData beschikbaar gesteld door: Gemeente Haarlem Pagina: opendata.haarlem, wfs api: getCapabilities, json: voorbeeld. De Rijksoverheid (PDOK) Pagina: pdok, wfs api: getCapabilities, json: voorbeeld.

Haarlem – Schalkwijk

Deze pagina laat in eerste instantie een Bing map van schalkwijk zien, maar daar kan ook de kadastrale kaart op geactiveerd worden.